Şimdi ofis zamanı

MIPIM'de yabancı yatırımcılara İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni anlatan yüksek mimar Uğur Özgüven, dünyada gayrimenkul sektörünün nabzını tuttu, trendleri değerlendirdi

stanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tema İstanbul, Vaditepe Bahçeşehir, Mavera Başakşehir, Hoşdere ve Zekeriyaköy Kentsel Tasarım Projeleri, Ankara Otonomi Master Planı, Merkez Kayaşehir ve Bahçetepe Konut Projeleri gibi büyük ölçekli projelere imza atan Y. Mimar Uğur Özgüven, MIPIM’e konuşmacı olarak davet edildi.

Uğur Özgüven fuar izlenimlerini aktarırken dünyada inşaat sektörüne dair önemli tespitlerde bulundu.Genel eğilim sağlıklı şehirler, kentsel tasarım ve planlama üzerineydi, en çok ilgi gören standlar da bunun üzerine olan çalışmalardı. Sektörün uluslararası alandaki en büyük organizasyonu olan MIPIM 2014 yılında da oldukça renkliydi. Bizim ilk MIPIM tecrübemiz olmasına rağmen verimli geçtiğini söyleyebilirim.

Sektörün gelecek vizyonuna baktığımızda inşaat ve yatırım sektöründe bizi nelerin beklediğini, görme fırsatımız oldu. İnşaat ve yatırım kısmında, yılın son çeyreğiyle birlikte ufak bir şekil değişimiyle ilgili ciddi bir artış olacak, kentsel yenileme projeleri ve ticari-ofis yapıları yatırımlarında artışlar bekliyoruz. MIPIM’de sergilenen projelerdeki ağırlık da bu yöndeydi.

Fuarlara katılmanın önemine dikkat çeken Uğur Özgüven, uluslararası piyasalara açılmanın yolunun fuarlarda geçtiğini belirtti. “Özgüven olarak, yaptığımız ulusal ve uluslararası projelerimizi sektörden yerli yabancı katılımcılarla paylaşma fırsatı bulduk. Çeşitli görüşmeler yaptık ve önümüzdeki dönemde tekrar bir araya gelmek için birçok firma ile randevulaştık. Sonuç olarak da beklentilerimizin karşılandığını söyleyebilirim.

Türk gayrimenkul sektörünün de yoğun ilgi gösterdiği ve izlediği fuarda konuşmacı olarak davet edilen,Uğur Özer Özgüven, “Türkiye’nin finans merkezi vizyonu, Türkiye ve bölge için önemi, projede geçmişten bugüne geçilen aşamalar, projenin Türk mimarisine getirdiği yenilikler ve mevcut gelişim durumunu yatırımcılarla paylaştı.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, Türkiye’nin ikinci kez ‘Onur Ülkesi’ olduğu MIPIM’de, 90 ülkeden gayrimenkul yatırımcıların katıldığı fuar, gayrimenkul yatırımcılarından, şehir planlamacılarına ve belediyelere kadar 28 bin kişi ziyaret etti.

Basın Haberi: Sözcü Gazetesi
Tarih: 26 Mart 2014

Ankara Office HQ

Oran Mah. Rafet Canıtez Cad.
No:86 Oran /Ankara - Türkiye
Tel. +90 312 447 42 62

İstanbul Office

Yenibosna Merkez Mah. 1. Asena Sok. Karat 34 Sitesi
E Blok Kat:11 No:27/28
Bahçelievler / İstanbul - Türkiye
Tel. +90 212 599 89 89

Tashkent Office

Yahyo Gulomov 13/13 ko’chasi
Tashkent / Uzbekistan
Tel. +998 90 799 21 01

Almaty Office

office 602, 6th floor, 15A, Koktem 1 microdistrict,
Almaty, Republic of Kazakhstan, 050040
+7 (701) 832-88-82

All Rights Reserved © 2022 Özgüven Architecture Inc.

Personal Data Protection

Tamam